Busstavlan är klar!

Det tog ett tag, men nu är den klar! Och vi är nöjda med resultatet - vårt första gemensamma konstverk:)

Taggar: studio054, tavla;

Ljus i vårt hus

Äntligen kunde vi köpa Kolme-lampan till hallen. Hallen har varit så mörk och vi trodde nästan det skulle behövas fler lampor, men Kolmes tre ljuspunkter räcker alldeles utmärkt.

Taggar: lampa;

Lite flytt-nytt


De här gröna fina vinglasen som jag har suktat efter fick vi av Linda och Thompa i inflyttningspresent. Tack, tack kompis!


Även servetterna i turkost/gult fick vi av Li&Th. Me like retro-servetter


Av  Anna och Christer fick vi den här fina lyktan. Perfekt i det här fönstret, för då kan man njuta av den både från matbordet och uteplatsen. Thanks!
Taggar: glas, lykta, servetter;

En stringhylla till

Göran från Begagnatvaruhuset ringde mig direkt när han hade fått in den här ultracoola stringhyllan. Den måste du ha, sa han.
 

Tyvärr hade den tidigare ägaren börjat spraya ramen, men bara orkat med hälften. Så med hälften svart och hälften vit, bestämde jag mig för att göra den vit.


2,5 sprayburkar gick det åt. Hade säkert klarat mig med 2 om det inte hade blåst så mycket :P


Hyllplanen med teakbets. Lite synd att förstöra, men dom var i ganska dåligt skick och då blir det inte för mycket teak i vardagsrummet.


Färdig!

Taggar: stringhylla;

Studion får en ansiktslyftning


Rummet nere i källaren där Johan ska ha sitt företagskontor/studio hade nya tapeter som funkar, men plastmattan måste bort!


Det mesta i källaren är gult och grönt, så tröskeln fick ett nytt lager vit färg.


Även runt fönstrena behövdes det ny fräsch färg.


Har någon testat skära till en heltäckningsmatta med en katt på? Inte helt enkelt, speciellt inte när han vägrade flytta på sig. Jag sparade några bitar av den avskurna mattan, men dom gick inte hem hos Thomas.


Ny matta, nya lister och rummet känns som nytt :)
Nu har jag fått fria händer att designa Johans arbetsplats och lite möbler är redan inhandlade.
To be continued helt enkelt.
Taggar: Källare, heltäckningsmatta, studio054;

Fyra nyanser av "svart"

Våra nära och kära vet hur frustrerade vi har varit över att badrummets väggar har haft 3-4 olika nyanser av "svart" - allt ifrån ljusgrå till svart, rättare sagt. Sammanlagt 4 gånger fogade vår hantverkare om olika delar av väggarna. Med hjälp av hantverkare x / räddare i nöden / världens mest service-inriktade svensk, som kom och fogade på sin semester + lite extra kolpenna och magic-spray lyckades vi till slut få en ganska enhetlig färg på väggarna. Om någon kunde ha nämnt hur otroligt svårt det tydligen verkar vara att foga mörkt, så hade vi kört samma färg på väggarna som på golvet. Slutet gott, allting gott...

 
Taggar: badrum, kakel;

Hyllorna på plats


Johan skruvar i första skruven.


Hylla nr.1 på plats.


Båda hyllorna på plats! Det är barnhyllor från Mio à 550kr styck, men vi har ju barnasinnet kvar - oftast:)

Nygammalt matsalsbord

Några bilder på vårt matsalsbord som inhandlades igår på Interiörakuten. 400kr kändes som ett helt ok pris, med tanke på att bordet knappt har några repor och har 2 utdragsskivor.
Eftersom jag saknar jobbet så mycket på min semester ;P köpte vi till några skolbänksstolar. De stolarna vi egentligen vill ha ryms inte riktigt i vår budget just nu. Det bör tilläggas att skolbänksstolarna är höj- och änkbara!Taggar: 50-tal, matbord, sideboard;

Med eller utan dörr?

Just nu har vi nog bestämt oss för: utan. Även om det ser tomt ut på något sätt. Fördelen är dock att sideborden får plats bättre och inte blir inklämd bakom en dörr. Blir nog bra när det kommer upp lite tavlor så småningom. Dessutom går det ju att hänga tillbaka dörrarna om vi ångrar oss.
Kommer snart en bild på vårt nya matsalsbord också:)
 
 
Taggar: 60-tal, dörrar;

Vår nya retro-lampa

Den har stått hos min farmor i alla år, men jag har inte insett förrän nu hur otroligt cool den är.
Min mamma tjatade till sig den när hon var i Orsa i helgen. Jag säger bara - tack, tack, tack!!!
Tyvärr är skärmarna inte i bästa skick, så jag ska se om granne Aina kan hjälpa mig.

Taggar: 50-tal, lampa;

Puss och kran!


Den här kranen satt i köket när vi köpte huset. En Ikea-kran för 399kr som passade in rätt ok med stilen på köket. Med tanke på pris och att den var felmonterad är det inte så konstigt att den började droppa hysteriskt efter bara någon månad.


Så här "fin" blev kranen efter ett besök av rörmokaren. "Dä ä väl ingö fel på ri här??", var väl en något överflödig kommentar när man växt upp med sådana här kranar och dom inte är tillräckligt retro än för oss 70-talister.


3:e gången gillt! Samma märke som vår nya toalett blev det - en Villeroy & Boch.
Taggar: kran, kök;

Häck väck??


Nja, vi satte ny häck istället. Förhoppningsvis växer dom här syrénbuskarna till sig, så det blir lite mindre insyn och så kanske vi slipper lite billjud också:)


Granne Aina har hjälpt oss att täcka över vinbärsbuskarna och trots att hon säger att det nog bara blir 4-5 liter i år så ska hon hjälpa oss att göra saft. Hur många vuxenpoäng är inte det???
Taggar: Trädgård, häck;