Äntligen en uteplats!

Altanbygget påbörjat. Underarbetet var nästan i perfekt höjd (bra vi) - behövde bara justeras minimalt för att inte källarfönstrena skulle byggas för.
Allt utstickande av den gamla verandan skulle kläs in.
Färdig - 3 dagar i Barcelona och en 3-dagarshajk senare! Direkt upp med utemöblerna!
Idag grävde vi ett litet dike för plantering av en thuja-häck, så att det blir lite insynsskydd mot gatan.
Thomas ville helst inte att vi skulle plantera häcken. Han somnade gott under den.
Sorry kissen.
Grillen på plats i väntan på lite sol.
Solen kom fram - likaså dynorna och grillskyddet åkte av.
I väntan på en kväll ute, men regnet återvände och grillningen fick vänta:(
Trappen! Den f.d. cementaltanen är ett minne blott. Tack Jörgen (Hammarö Bygg & Montage) för våran superfina altan och trapp!!!!
Taggar: tuja;

Rött blir rosa

Before. Panikångest över allt det röda i helgen. Så på mindre än 2 minuter var allt rött borta!! Tygtavlan är spänd på 2 ikea-ramar.
After. Den röda tygtavlan var spänd på 2 ikea-ramar.Den här gången fick tyget en ram. Prälle-tavlan är en present av Johans syster Stina - och äntligen kom den upp!!!
Andra hållet av gästrummet/mitt kontor.
Så fort altanen är klar blir den nog en Ektorp schäslong istället för bäddsoffan. Eller kanske en dagbädd framför fönstret:) Just nu känns det ganska trångt och uppradat längst med väggarna.
Taggar: 50-tal;

Gräva ur och fyll!

 
Som om man inte har något bättre att göra så har vi spenderat 3 helger med att gräva ur 50kvm altanyta + ca25kvm gång. Totalt ca 15 kärror med jord kördes bort och totalt 17 ton bärlager ska fylla hålrummet.
Roligare arbete har man ju varit med om även om det var kul att köra minigrävare.
Johan och Stoffe tar bort den meningslösa gräsplätten som lämnats mellan framtida gången och huset. Här ska det bli en stensatt uteplats med plats för en bänk och ev. cykelställ. Elkabeln höll på att ryka, men uppmärksamma Linda hann stoppa grävare Jessica i tid:)
Tur minigrävaren fick plats på gången:)
 
Helgen som gått ägnades bara åt att fylla med 0-18 bärlager. Första 15kvm gjorde Johan själv. Resten gjorde vi tillsammans - jag fyllde skottkärrorna och Johan sprang fram och tillbaka. Nöjsamt!
Lagning av stadsnätskabel à la Johan och Jessica. Kostade hela 0kr jämfört med 3500kr som Karlstad Stadsnät skulle ha:)
 
Medans Johan paddade så sådde jag lite gräs i "branten" runt parkeringen.
 
Väx!!!!
Taggar: Stensättning;

Nya dörren och plats för altan

En sista bild på dörren vi satte in förra sommaren. Den pallade inte de för temperaturskillnaden inne och ute, trots att det var en varmförrådsdörr. Trist för jag gillade den mer. Tur jag bara hann grundmåla den och inte lade mer tid på den i onödan.
 
Nya dörren. Inte lika förtjust, även om den är ok och känns mer som en riktig dörr.
Nya dörren.
 
Här skyntar även nya entrétaket.
 
Något knasig vinkel uppifrån vår avsågade altan ner mot del av den urgrävda gräsmattan som ska bli vår nya altan. Här ska den breda trappen gå ner.
 
"Altanen" åt andra hållet. Till helgen är det dags för Johan och Stoffe att leka med grävmaskin för att ta sig lite djupare ner så att vi kan fylla med bärlager.
Taggar: dörrar, keystone;